Din hjälp är viktig för forumet: skriv inlägg, deltag i kampanjer, länka till oss, sprid vårt flygblad och donera pengar till driften!
Läs mer ...
Viktigt: obligatorisk läsning!
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Hem | Profil | Registera dig | Aktiva ämnen | Medlemmar | Sök | FAQ
Användarnamn:
Lösenord:
Spara lösenordet
Har du glömt ditt lösenord?

 Alla forum
 Behandlingar
 Maze (Cox-Maze)
 Ett år efter maze operation
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Författare Ämne  

leifbe

Sweden
5 inlägg

Postat - 2010/02/12 :  00:08:32  Visa profil  Svara med citat
Hej.
Jag fick möjligheten att få en maze operation för ungefär ett år sedan (30/3 2009). Innan hade jag haft sporadisk flimmer i 15 år och kronisk i 3 år. Förutom flimret så hade jag förträngning på ett kranskärl och mitralisklaffen var inte tät.
Allt detta fixade utomordentliga kirurger till på Sahlgrenska. Dock fick jag en komplikation då mitt hjärta slog alltför långsamt efteråt så man satte in en pacemaker 10 dagar efter operationen. Men därefter har allt varit bra och jag blir allt starkare, bäst av allt mitt flimmer är helt borta
Första veckan var tuff men nu orkar jag både vandra i berg och åka skidor. Jag har precis blivit 65 och ser fram emot en skön tillvaro utan Waran men med ett rytmiskt hjärta.

Admin

Sweden
3162 inlägg

Postat - 2010/02/12 :  01:44:00  Visa profil  Svara med citat
Underbart! Grattis och lycka till i framtiden! Exempel som Ditt visar att det finns en utväg ur eländet - trots att det ibland kan se mörkt ut under resans gång.

Tack för att Du skrev.

HåkanSymptomfri 2005-09 - 2008-05 (32 månader) efter två ablationer. I augusti 2008 fick jag i samband med extrem kolhydratbantning (i ketos) några flimmerattacker som spontankonverterade tillbaka till sinus. Sedan var det lugnt ett år. I augusti 2009 var det dags igen. Dock ej förmaksflimmer utan extrasystoler (för tidiga kammarsammandragningar). Dessa besvär försvann efter cirka tre veckor och med perspektiv på det hela tror jag att problemen hade med sommarhettan att göra.

I längden är jag kanske kandidat för en tredje ablation (eller en maze-operation) för att slippa medicinen som inte är harmlös och alltså inte helt effektiv.

Tar just nu 200 mg Cordarone plus 100 mg Seloken per dag. Innan ablationerna provade jag förgäves diverse betablockerare, kalciumantagonister, digitalispreparat, Sotacor, Durbis och Tambocor.


Gillar Du forumet? Du kan hjälpa till: http://xn--frmaksflimmer-imb.se/help.asp

Ropen skalla: ablationer åt alla
Gå till toppen av sidan
  Ämne  
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Hoppa till:
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se © 2006- Förmaksflimmer.se Till toppen av sidan
 Image Forums 2001

Snitz Forums 2000