Din hjälp är viktig för forumet: skriv inlägg, deltag i kampanjer, länka till oss, sprid vårt flygblad och donera pengar till driften!
Läs mer ...
Viktigt: obligatorisk läsning!
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Hem | Profil | Registera dig | Aktiva ämnen | Medlemmar | Sök | FAQ
Användarnamn:
Lösenord:
Spara lösenordet
Har du glömt ditt lösenord?

 Alla forum
 Behandlingar
 Wolf Mini-Maze (titthåls-Maze)
 Titthålskirurgi för att kortsluta lungvenen
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Författare Ämne  

Arof

Sweden
64 inlägg

Postat - 2010/11/10 :  23:54:28  Visa profil  Svara med citat
Neue Therapie bei Herzflimmern

Ny lovande metod för att åstadkomma sinus genom titthålskirurgi och kortsluta lungvenstörningarna. Tyskt TV program Quivive.
Har lyckats med långvarigt flimmer där katheterabbelation inte har fungerat. Förmodligen en metod som är lättare att lära sej än kateteter metoden och kan utföras på kortare tid med bättre resultat. Man behöver inte ha tillgång till den dyra utrustningen som för katetermetoden. Förmodligen kan varje sjukhus med hjärtkirurgi utföra ingreppet. Utförts i Sana Hertzzentrum Korpus. Det anges också att patienter med långvarigt flimmer också kan botas. (Antar det betyder kroniskt flimmer)

http://www.ardmediathek.de/ard/servlet/content/3517136?documentId=5745464

Hälsningar
Curt

Ändrad av - Arof den 2010/11/11 07:06:48

Admin

Sweden
3162 inlägg

Postat - 2010/11/12 :  06:39:58  Visa profil  Svara med citat
Tack Curt!

Det känns befriande med ett inslag som inte bagatelliserar förmaksflimmer utan klart och tydligt säger att det är livsfarligt. Om man inte behandlar det förstås.

Skall jag vara riktigt ärlig så begriper jag inte riktigt den presenterade metoden. Det låter som minimaze men på filmen så isolerar man bara lungvenerna en bit upp, utanför hjärtat.

Svårt för en lekman är också att bedöma risken för lungvensförträngning med denna metod. Med kateterablation kan man ju inte abladera inne i lungvenerna p g a risken för förträngning (något som de tidiga patienterna bittert fick erfara). Kanske är risken mindre när energin appliceras utifrån?

HåkanSymptomfri 2005-09 - 2008-05 (32 månader) efter två ablationer. I augusti 2008 fick jag i samband med extrem kolhydratbantning (i ketos) några flimmerattacker som spontankonverterade tillbaka till sinus. Sedan var det lugnt ett år. I augusti 2009 var det dags igen. Dock ej förmaksflimmer utan extrasystoler (för tidiga kammarsammandragningar). Dessa besvär försvann efter cirka tre veckor och med perspektiv på det hela tror jag att problemen hade med sommarhettan att göra. Hösten 2010 var det dags igen. Förmaksfladder som dessbättre försvann spontant.

I längden är jag kanske kandidat för en tredje ablation (eller en maze-operation) för att slippa medicinen som inte är harmlös och alltså inte helt effektiv.

Tar just nu 200 mg Cordarone plus 200 mg Seloken per dag. Innan ablationerna provade jag förgäves diverse betablockerare, kalciumantagonister, digitalispreparat, Sotacor, Durbis och Tambocor.


Gillar Du forumet? Du kan hjälpa till: http://xn--frmaksflimmer-imb.se/help.asp

Ropen skalla: ablationer åt alla
Gå till toppen av sidan

Arof

Sweden
64 inlägg

Postat - 2010/11/12 :  14:02:10  Visa profil  Svara med citat
Hittade den här artikeln som ett svar på din fråga. Man lägger in ett störfilter (järnpulverkärna) runt lungvenen som stoppar störningarna den vägen. Ser effektivt, enkelt snabbt o billigt ut. Inga dyra abblationsutrustningar (30 000 000 kr) o specialutbildade hjärtläkare. Kan förmodligen drastiskt öka antal ingrepp som kan utföras i en normal opsal. Se vidion:

http://www.sciencedaily.com/videos/2005/0510-minimaze_for_quivering_hearts .htm

Hälsning
Curt
Gå till toppen av sidan

Fred

Sweden
157 inlägg

Postat - 2010/11/12 :  21:33:43  Visa profil  Svara med citat
Hej Admin
Om jag förstår artikeln rätt så lägger man en ferritring runt lungvenerna. På samma sätt gör vi radioamatörer ju för att bli av med oönskade instrålning av störfrekvenser. Låter egentligen helt otroligt enkelt. Men kan det verkligen funkar i hjärtat ?....................................................................................................................................................
Fred..född 38 ..paroxismalt flimmer patient sedan 2001.....3 elkonverteringar...15 stycken FF-anfall bara under 2008.... 5 mg Emconcor och endast vid behov 100 mg Tambocor. Fick ablation den 9. september 2009.. anfallen är lindrigare nu, men är ännu inte FF fri. Nu i väntekön för ny ablation i Linköping.
Gå till toppen av sidan

Arof

Sweden
64 inlägg

Postat - 2010/11/12 :  23:49:35  Visa profil  Svara med citat
2005 - har forskare utvecklat en metod för tyst förmaksflimmer fibrillations utan att behöva utföra öppen hjärtkirurgi. I en teknik som kallas Mini-Maze, läkare infoga en bipolära-radiofrekventa (feritkärna) klämma på hjärtat genom att skapa små snitt i revbenen. Energiflöden genom klämman bildar ärrvävnad som blockerar oregelbundna elektriska pulser.
Förmaksflimmer är en sjukdom som gör att hjärtats två förmaken att darra på 300 - till 600-gånger-en-minut. Denna snabba hjärtslag ger patienter andfådd, yr, trött och naturligtvis rädd. Nu stabiliserar ett genombrott i hjärtat och ger patienterna några välbehövliga lättnad.
"Det ger patienterna en känsla av hotande undergång. De tänker:" Är detta hur en hjärtattack känns? " när de har det första gången, säger Dr Randall Wolf, en kardiotorakala kirurg vid University of Cincinnati.
Det är inte en hjärtattack, men det kan leda till en stroke. Många patienter önskar öppen hjärtkirurgi för att åtgärda det. Nu har Dr Wolf utvecklat ett enklare sätt att stoppa problemet.
Genom små hål mellan revbenen, läkare infoga en bipolära-radiofrekventa feritblockerare på hjärtat. Energiflöden genom klämman bildar ärrvävnad som blockerar den oregelbundna elektriska impulser i ett hjärtslag.
Dr Wolf säger: "Vi är vid den punkt här, baserat på de patienter vi har granskat här vid universitetet i Cincinnati, att vi bota förmaksflimmer med en minimalinvasiv metod."
Han är nu utbilda läkare i hela landet att göra den nya Mini-Maze förfarande. Dr Cliff Van Meter säger förfarandet är ett genombrott.
"Det är ungefär som en labyrint som inte har någon väg ut. Hjärtat kan nu slå regelbundet eftersom denna onormala fokus elektrisk aktivitet är isolerat, säger Dr Van Meter, en hjärt-och thoraxkirurg vid Ochsner Clinic i New Orleans. Han säger också att det är förändrat hur han pratar med sina patienter. "Nu kan vi säga till dem: 'Vi kan försäkra er om att vi har minskat din risk att få en stroke."
Det var allt George Rabe behövde höra från sin läkare. "Såvitt jag är orolig, han räddade mitt liv ... inte leva klokt, men att vara en del av livet." Hans Mini-Maze förfarande gick i lås, och han kommer snart att vara fallskärmshoppning igen.
Forskning hittills visar det förfarande fixar hjärtat i mer än 80 procent av patienterna. Kirurger över hela landet håller på att utbildas för att utföra den här proceduren.
Den ursprungliga labyrint förfarande som krävs många snitt, sy de övre kamrarna i hjärtat (höger och vänster förmak) och en lång operation.
Hjärtat pumpar genom att generera elektriska impulser till avtal hjärtat musklerna på ett exakt samordnat sätt, och hålla hjärtslagen jämna.

Normalt börjar hjärtslag i höger förmak, när en speciell grupp av celler ("pacemaker" i hjärtat) skickar en elektrisk signal vilket gör att musklerna att ingå avtal. Dessa signaler färdas genom anslutning av fiber till alla delar av ventriklarna, och måste följa den exakta rutten för att hjärtat att pumpa ordentligt.
En arytmi uppstår när hjärtat slår för fort, för långsamt eller oregelbundet. Detta håller hjärtat från att pumpa blodet ordentligt.
Varje cell i hjärtat muskelvävnad kan startas elektriska impulser. Det är därför vi alla upplever en tillfällig tidigt, snabba eller oregelbundna hjärtslag. Dessa kallas hjärtklappning, och är oftast ett godartat tillstånd. Men oegentligheter som inträffar ofta visar arytmi, vilket sker när en annan del av hjärtat tar över som "pacemaker", stör den vanliga vägen.
Det finns många typer av arytmi, som identifieras av där de uppträder i hjärtat (i förmaken eller kamrarna), och genom vad som händer med hjärtats rytm när de inträffar. Ett exempel är förmaksflimmer, oregelbunden hjärtrytm som stör hjärtats förmåga att pumpa blod. Onormal elektriska signaler orsaka förmaken, eller övre kammare i hjärtat, att ingå avtal oförutsägbart. Blod sedan poolerna i förmaken och former blodproppar. Dessa kan resa till hjärnan och orsaka en stroke. Den allvarligaste arytmin ventrikelflimmer, där den undre kammare koger och att hjärtat inte kan pumpa något blod. Detta resulterar i kollaps och plötslig död - om det inte omedelbart läkarvård
Översatt med Google translate
Det här måste vi prova på när det kommer till Sverige. Ser lovande ut.
Hälsningar
Curt
Gå till toppen av sidan

Arof

Sweden
64 inlägg

Postat - 2010/11/15 :  00:28:39  Visa profil  Svara med citat
Ytterligare info ++++++++Bara
Curt

Welcome to the official Wolf Mini-Maze™ website. This website was conceived by one of my patients, who after theWolf Mini-Maze™ procedure was cured of atrial fibrillation. My patient said, “ There are so many people, including physicians, who should be educated about this cure for atrial fibrillation. You provide not just treatment, but a real cure for AF.” That was in 2004.
Now there are many people who have been cured by the Wolf Mini-Maze™ procedure. There is a testimonial section on this website, where the reader can learn about individual patient stories, in the patient’s own words. In addition, many patients have offered to discuss their story with interested people who visit this website. Let us know if you would like to contact one of our patients.

On this website you will find a great amount of information on atrial fibrillation. Some of the important points include:

We began the research for this procedure in 1999
the first patient operation was in 2003, and that patient continues to be AF free 7 years later (off amiodarone and coumadin for 7 years!)
this is a minimally surgical procedure, and the average hospital stay is 2 days
the procedure includes treatment of the left atrial appendage, which significantly decreases the chance of a stroke from AF.
electrical testing is performed during the procedure
my personal experience now exceeds 800 cases, with 0% mortality
the cure rate exceeds 90%

If you would like to discuss your situation by phone, I do return all calls personally.
Please enjoy this official Wolf Mini-Maze™ website.

All my best for an AF free future,

Randall K. Wolf, MD
Gå till toppen av sidan
  Ämne  
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Hoppa till:
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se © 2006- Förmaksflimmer.se Till toppen av sidan
 Image Forums 2001

Snitz Forums 2000