Din hjälp är viktig för forumet: skriv inlägg, deltag i kampanjer, länka till oss, sprid vårt flygblad och donera pengar till driften!
Läs mer ...
Viktigt: obligatorisk läsning!
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Hem | Profil | Registera dig | Aktiva ämnen | Medlemmar | Sök | FAQ
Användarnamn:
Lösenord:
Spara lösenordet
Har du glömt ditt lösenord?

 Alla forum
 Behandlingar
 Wolf Mini-Maze (titthåls-Maze)
 Tala om mini-maze med Din kardiolog!
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Författare Ämne  

Admin

Sweden
3162 inlägg

Postat - 2007/03/25 :  02:15:20  Visa profil  Svara med citat
Om Du har fortsatt förmaksflimmer efter 1-3 ablationer så tycker jag att Du skall tala med Din kardiolog om mini-maze. Detta av två skäl.

Det ena skälet är att Du därmed bidrar att sätta press på Ditt sjukhus att börja ta upp denna metod som botar långt bättre än kateterablation. Om Du nu inte råkar bo i Uppland där man redan erbjuder detta. Låt oss skapa ett patienttryck så att metoden inte skall vara förbehållen vissa patienter som råkar bo på rätt ställe!

Om Du skulle bli nekad remiss till Uppsala, hör av Dig på forumet så tar vi upp saken. Om vi nu snart är några hundra medlemmar så skall vi givetvis utnyttja vår växande styrka.

Ytterligare ett skäl är ju att Du faktiskt kan få remiss över länsgränser och därför kan få komma till Uppsala för operationen.

Jag vet inte vad Ni andra tycker, men personligen skulle jag inte tveka att lägga mig på operationsbordet för mini-maze eller maze om min nuvarande behandling (2 ablationer plus Cordarone) skulle sluta fungera.

Visst är det obehagligt med hjärtoperationer och visst finns det risker, om än små, med det finns allvarliga risker med att ha pågående förmaksflimmer också. Men den största vinsten är givetvis livskvaliteten! Aldrig mer förmaksflimmer för min del, tack! Nio år var nog.

För övrigt tittade jag på en amerikansk mini-maze-operation på webb-TV för någon vecka sedan. Det var oerhört intressant och rogivande att se hur kirurgen med mycket säkert handlag, lugnt och metodiskt, genomförde operationen. Det hela åtföljdes av pedagogiska kommentarer och skisser, vilket gjorde det lätt för en lekman att hänga med.

Så, för oss med hopplöst efterhängset förmaksflimmer är nog mini-maze framtiden. Åtminstone under en tid innan nya metoder och mediciner utvecklas.

Håkan
  Ämne  
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Hoppa till:
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se © 2006- Förmaksflimmer.se Till toppen av sidan
 Image Forums 2001

Snitz Forums 2000