Din hjälp är viktig för forumet: skriv inlägg, deltag i kampanjer, länka till oss, sprid vårt flygblad och donera pengar till driften!
Läs mer ...
Viktigt: obligatorisk läsning!
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Hem | Profil | Registera dig | Aktiva ämnen | Medlemmar | Sök | FAQ
Användarnamn:
Lösenord:
Spara lösenordet
Har du glömt ditt lösenord?

 Alla forum
 Mediciner
 Cordarone
 Cordarone
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Författare Ämne  

Rosler

Sweden
9 inlägg

Postat - 2013/02/24 :  10:51:18  Visa profil  Svara med citat
Har provat Multaq och Tambocor men utan nån större effekt. Tar för tillfället endast betablockare. Skall få ablation inom 2 månader. Då jag mår väldigt dåligt av mitt flimmer funderar jag på att prova Cordarone i väntan på ablation. Är detta en bra ide? Har läst om skadorna man kan få men hinner dom utvecklas på 2 månader? En annan fråga är givetvis hur lång tid det tar innan Cordarone har nån effekt på mitt flimmer?
Med vänlig hälsning,
Rosler

Admin

Sweden
3162 inlägg

Postat - 2013/02/28 :  23:14:45  Visa profil  Svara med citat
Rosler, jag tycker det låter som en bra idé. Fast det är förstås Dina kardiologer som har sista ordet.

Vad gäller biverkningar så brukar det ta en tid innan dessa kommer. I mitt eget fall 6 år i runda slängar. Den riktigt farliga biverkningen är lungpåverkan så man bör ta lungröntgen med jämna mellanrum.

Jag tror effekten kickar in ganska snabbt, gissningsvis runt 10 dagar (fast jag är inte säker). Man får extra hög dos i början för att få upp plasmakoncentrationen till verksam nivå.

Lycka till med medicinering och ablation!

Håkan


Två ablationer 2004 - 2005. Därefter mycket bättre, mindre än en flimmerattack per år i genomsnitt. I längden är jag kanske kandidat för en tredje ablation.

Tar just nu 200 mg Seloken och 220 mg Pradaxa per dag plus lite annat för andra krämpor. Innan ablationerna provade jag förgäves diverse betablockerare, kalciumantagonister, digitalispreparat, Sotacor, Durbis och Tambocor.

Tog tidigare Cordarone som efter 7 år fick min sköldkörtel att spåra ur och vräka ut hormon. Gick att häva med 2 månaders medicinering med tiamazol. Ångrar trots allt inte Cordarone-användningen. Den gav mig livet tillbaka under 8 underbara år!

Har drabbats av en förlamande trötthet efter sköldkörtelproblemen. Har slutat ta Cordarone och provtagningar pågår för att verifiera den preliminära diagnosen, skelettmuskelförtving p g a amiodaron (Cordarone).

Perfekt blodtryck och blodsocker (med medicinering).

Gillar Du forumet? Du kan hjälpa till: http://xn--frmaksflimmer-imb.se/help.asp

Ropen skalla: ablationer åt alla
Gå till toppen av sidan
  Ämne  
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Hoppa till:
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se © 2006- Förmaksflimmer.se Till toppen av sidan
 Image Forums 2001

Snitz Forums 2000