Din hjälp är viktig för forumet: skriv inlägg, deltag i kampanjer, länka till oss, sprid vårt flygblad och donera pengar till driften!
Läs mer ...
Viktigt: obligatorisk läsning!
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Hem | Profil | Registera dig | Aktiva ämnen | Medlemmar | Sök | FAQ
Användarnamn:
Lösenord:
Spara lösenordet
Har du glömt ditt lösenord?

 Alla forum
 Allmänt
 Frågor och svar
 Hjärtats moment 22?
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Författare Ämne  

Flimmerman

11 inlägg

Postat - 2018/01/06 :  01:41:32  Visa profil  Svara med citat
Om man ex. har lite orolig mage, sover dåligt, blir stressad och får hjärtproblem, kan man få Metoprolol utskrivet så hjärtat stabiliseras, men visar sig sig vara en Betablockerare med biverkningar, ex. att man blir sömnig men kan få sömnproblem och orolig mage.

Är det därför folk har så många mediciner, för att täcka upp biverkningar?

____________________________
3 flimmer på 7 år, ordinerad Seloken och först Waran, sedan Eliquis och utreder orsaken till besvären om de kan undvikas. Blev prima hemma på en dag senast med Seloken-kopia och sedan Waran, en av varje.

Majander

Finland
75 inlägg

Postat - 2018/01/09 :  12:36:02  Visa profil  Svara med citat
En bra fråga egentligen!
I många fall mår man bättre helt utan mediciner I andra fall är medicinerna livsviktiga och man får bara ta biverkningarna helt enkelt.

Mycket indiividuellt också tror jag.

En av mina hjärtbekanta som har återkommande flimmer slutade med regelbunden betablockad och har enbart Waran. Tycker att han mår bättre utan betablockerare.
En annan slutade också med betablockerare (enligt kardiolog) och har enbart Tambocor och Xarelto (blodförtunnande) och tycker att tröttheten försvann och sömnen blev bättre.
Denna kardiolog sade att patienten har egen inbyggd betablockad i kroppen (?) och behöver inte betablockerare. Han hade studerat hennes Holterundersökning lite noggrannare.


Tror att det stämmer det du säger, Flimmerman, att folk har många mediciner för att täcka upp biverkningar. Tyvärr. Och snabbare går det ju för en läkare att följa ett givet program vid tex flimmer än att sätta sej in i just den patientens problematik.

Maja


Diagnostiserad med paroxysmalt flimmer 2006 (har flimrat längre dock) och läckage på klaffarna. Tambocor och Seloken sedan 2013. Eliquis 2016 .Abladerad 2016. Född 1955.
Gå till toppen av sidan
  Ämne  
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Hoppa till:
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se © 2006- Förmaksflimmer.se Till toppen av sidan
 Image Forums 2001

Snitz Forums 2000