Din hjälp är viktig för forumet: skriv inlägg, deltag i kampanjer, länka till oss, sprid vårt flygblad och donera pengar till driften!
Läs mer ...
Viktigt: obligatorisk läsning!
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Hem | Profil | Registera dig | Aktiva ämnen | Medlemmar | Sök | FAQ
Användarnamn:
Lösenord:
Spara lösenordet
Har du glömt ditt lösenord?

 Alla forum
 Symptom
 Hur drabbas Du?
 Hjärtflimmer
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Författare Ämne  

maud

Sweden
2 inlägg

Postat - 2006/11/08 :  20:56:26  Visa profil  Svara med citat
Jag har haft hjärtflimmer i flera år. Har fått Seloken och en del andra preparat. Har bara blivit trött av det och fått jättedålig kondition. Fick remiss till en hjärtspecialist som meddelade mig att jag kunde få ännu starkare medicim trots att jag led av biverkningarna från den jag hade. Alternativet var pacemaker. Efter det bestämde jag mig för naturmedicin. Jag har ungefär lika många attacker med naturmedicin som med vanlig medicin. Flera gånger i månaden. Först slår hjärtat fort och efter det blir hela kroppen utpumpad. Orkar knappt stå på benen. Dessutom får jag ett tryck på huvudet. Rädd för stroke. Jag kan få hjärtflimret när som helst. Ibland mitt i natten. En väninna nämnde magnesium och jag var besvärsfri i flera veckor. Jättelycklig. Men nu har jag fått tillbaka det. Läste här att Cordorone var bra. Men det var farligt för levern.

Admin

Sweden
3162 inlägg

Postat - 2006/11/09 :  00:17:07  Visa profil  Svara med citat
Hej Maud!

Jättetråkigt att höra att Du mår så dåligt. Du behöver definitivt hjälp. Jag känner mycket väl igen Dina symptom, och säkert många med mig.

Om Du uppfattat hjärtspecialistens råd rätt, så tycker jag det hela låter märkligt. Naturligtvis finns andra alternativ än andra mediciner eller pacemaker. Har Du t ex diskuterat möjligheten av en ablation? Du kan läsa om den proceduren på flera ställen på forumet. Eftersom Du mår så dåligt kan även en Maze-operation övervägas för att få slut på eländet en gång för alla.

Du nämner att Du erbjöds "starkare" medicin. Det går, som jag ser, inte att prata om mer eller mindra starka mediciner. De har helt enkelt olika funktionssätt.

Jag har skrivit om Cordarone flera gånger här på forumet. Av tre olika skäl. För det första har den medicinen givit mig livet tillbaka. För det andra så är den medicinen statistiskt sett den som har den ojämförligt största effekten. Det framgår av flera studier. För det tredje vill jag nyansera diskussionen om biverkningar. Alla får inte biverkningar i de doser som numera ges. Och man ställs under regelbunden kontroll för att snabbt upptäcka eventuella biverkningar.

Det är ju tragiskt om människor avstår från en medicin som skulle göra under i deras fall, bara p g a farhågor för något som kanske aldrig kommer. Man kan bli sjuk av vacciner också men trots det så vaccinerar sig de flesta med tanke på alternativet.

Så mitt tjat om Cordarone går ut på att de som har en massa besvär och en eländig livssituation enligt min mening bör pröva Cordarone om ingenting annat hjälpt. Kanske är det inget för just Dig, men har Du provat så vet Du. Innan dess kan Du bara spekulera.

Det var mina funderingar. Hoppas Ni andra aktiverar Er och tycker till också!

Håkan
Gå till toppen av sidan

Arof

Sweden
64 inlägg

Postat - 2007/07/12 :  07:39:09  Visa profil  Svara med citat
Hej
Såg ett program om fladder Hertzrasen på en tysk kanal där man följde en drabad person. Man tog ett långtidsEHG o fick med ett anfall.
Man kunde konstatera abblation var möjlig o efter en vecka utfördes ingreppet som hade givit ett symtomfrihet första året efter uppföljning. Läkaren menade att man inte kan äta medecin 365 dagar om året för att motverka ett par anfall. (Anterymisk medecin o Varan). Han menade att man skall lösa problemet genom abblation som mycke sällan gav komplikationer och ett nytt liv till patienten. Uppgav att 95-96% var lyckade ingrepp??!! Han informerade också att Fladder inte var farligt.
Programmet efter behandlade sköldkörteln där en av funktionerna var att reglera hjärtrytmen.
Varför lägga ner så mycket kraft på att diskutera o medecinera då ett enkelt ingrepp ger så bra resultat (min kommentar). Det gäller för sjukvården att bota o bli av med patienter istället för att patienter blir beroende av sjukvården. Det skulle vara intressant att se en ekonomisk kalkyl på medecinering kontra abblation.
Hälsningar
Curt
Gå till toppen av sidan

annhu4

Sweden
7 inlägg

Postat - 2009/02/19 :  13:14:04  Visa profil  Svara med citat
Hej jag såg att det var länge sedan ni skrivit på denna sida,jag har sedan ca 2år tillbaka fått hjärtflimmer o dett ahar väl gått ganska bra ända tills nu,sedan 18/1 har jag haft 6 st( anfall ) vilket jag kallar dom för och detta håller på att förinta mitt liv är som alldid mycket som jag vill göra har hund så jag är mycket ute i naturen och jag vet inte vad jag vågar längre det sätter fart när man minst anar det,finns det någon som kan ge mig råd[:
Gå till toppen av sidan

pelargon

Sweden
733 inlägg

Postat - 2009/02/19 :  13:45:34  Visa profil  Svara med citat
Hej Annhu

Välkommen hit till forumet. Du har halkat in på en äldre tråd men forumet i sig är minst sagt livskraftigt. Här är vi många patienter med olika arytmidiagnoser som delar med sig av våra erfarenheter.

Du skriver inte så många rader så det är svårt att komma med några tips. För det första, är du under läkarvård? Har en kardiolog konstaterat vilken sort av arytmi du lider av? Har du fått någon behandling? Antiarrytmisk medicin? Blodförtunnande?

Det finns flera trådar som bara handlar om olika läkemedel och andra behandlingsformer (t ex ablation). Arytmier går att behandla!

Tråkigt också att höra att arytmin påverkar din livskvalitet negativt. Det är kanske positivt att höra att enligt statistiken har patienter med förmaksflimmer (vanligaste arytmin) INTE ett förkortat liv. Så klappa om hunden, ta en lång promenad i naturen och se till att du får (bättre) behandling.

Berätta gärna mer.

Hälsar

Pelargon


f -71, Vasaloppsmotionär med oregelbunden puls, hjärtklappning och blodtrycksfall som feldiagnostiserades med "stress" och "panikångest" innan en intelligent läkare kom på att ett EKG kunde vara värt att testa. Hoppsan: Kammartakykardi, VT, och rikliga VES (19000/dygn). Sotalol 160 mg 21 juli-6 augusti, ablation 7 augusti 2008. Numera frisk!?

Har beskrivit mina symptom, erfarenheter och behandling:
del 1 primärvårdsträsket mars-juli http://xn--frmaksflimmer-imb.se/forum/topic.asp?TOPIC_ID=922
del 2 proffsvård på sjukhuset juli-augusti http://xn--frmaksflimmer-imb.se/forum/topic.asp?TOPIC_ID=923
del 3 ablation - tips till andra patienter http://xn--frmaksflimmer-imb.se/forum/topic.asp?TOPIC_ID=929
del 4 efter ablationen http://xn--frmaksflimmer-imb.se/forum/topic.asp?TOPIC_ID=959


Har du haft nytta av forumet? Du kan göra en insats och donera en liten slant till driften då och då.
Gå till toppen av sidan

IEMN

Sweden
1 inlägg

Postat - 2009/09/03 :  23:29:49  Visa profil  Svara med citat
Har efter att jag fått bröstsmärtor ett antal ggr kontaktat HVC-läkare som skrev ut nitrotabletter trots att EKG inte visade något. Efter att ha väntar nästan ett !! år på att få göra arb.EKG visade det sig att jag har hjärtflimmer. Har ätit Imdur och Simvastatin ett tag och och efter arb.EKG fick jag nu också Norvasc utskrivet. Enl. läkaren ska jag genomgå en kranskärlsröntgen. (Jag hoppas att väntetiden är kortare den här gången)

Har en konstig fråga: Kan blåsväder orsaka ett anfall/försämring?

IN
Gå till toppen av sidan

Admin

Sweden
3162 inlägg

Postat - 2009/09/03 :  23:46:31  Visa profil  Svara med citat
Du är tydligen ännu en som sällar sig till de feldiagnosticerades skara. Och behandlingen av Ditt förmaksflimmer har försenats ett år. Man blir ledsen. Det visar ju att delar av den svenska sjukvården kollapsat totalt. Kranskärlsröntgen borde Du väl genomgått åtminstone senast andra gången Du klagade på bröstsmärtor. Akut.

Om Du med blåsväder menar när vindarna tjuter runt knuten utomhus så är svaret bestämt nej. Flimret har inte med det att göra. Om Du inte på något sätt förändrar Ditt eget beteende när det blåser.

Lycka till med Din kranskärlsröntgen och övrig behandling.

HåkanSymptomfri 2005-09 - 2008-05 (32 månader) efter två ablationer. I augusti 2008 fick jag några flimmerattacker som spontankonverterade tillbaka till sinus. Sedan var det lugnt ett år. I augusti 2009 var det dags igen. Dock ej förmaksflimmer utan extrasystoler (för tidiga kammarsammandragningar).

I längden är jag kanske kandidat för en tredje ablation (eller en maze-operation) för att slippa medicinen som inte är harmlös och alltså inte helt effektiv.

Tar just nu 200 mg Cordarone plus 100 mg Seloken per dag. Innan ablationerna provade jag förgäves diverse betablockerare, kalciumantagonister, digitalispreparat, Sotacor, Durbis och Tambocor. Är även satt på saltfri kost av "elaka" läkare men jag fuskar en del.Gillar Du forumet? Du kan hjälpa till: http://xn--frmaksflimmer-imb.se/help.asp

Ropen skalla: ablationer åt alla
Gå till toppen av sidan
  Ämne  
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Hoppa till:
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se © 2006- Förmaksflimmer.se Till toppen av sidan
 Image Forums 2001

Snitz Forums 2000