Din hjälp är viktig för forumet: skriv inlägg, deltag i kampanjer, länka till oss, sprid vårt flygblad och donera pengar till driften!
Läs mer ...
Viktigt: obligatorisk läsning!
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se
Hem | Profil | Registera dig | Aktiva ämnen | Medlemmar | Sök | FAQ
Användarnamn:
Lösenord:
Spara lösenordet
Har du glömt ditt lösenord?

 Alla forum
 Behandlingar
 Pacemaker
 Väntan på?
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Nästa sida
Författare Ämne
Sida: av 3

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/01 :  13:45:12  Visa profil  Svara med citat
Jag har nu sedan tidig vår varit uppsatt för ablation. Vi är nu inne i sept och jag vet inte mer kring möjlig Dag/tid för ablation än som i våras.

Jag har kroniskt FF och vet mycket väl att en eller flera ablationer kanske inte resulterar i önskvärt resultat. Om det vet ingen.

Vad som har hänt är att min vilopuls nu ligger så där runt 44. Ingen höjdare kan jag tala om. För första gången i mitt liv så känner jag behov av att vila under em.

Skall på torsdag utrustas med utrustning för 24 timmars EKG.

Som det ser ut just nu så kan det bli tal av en andningsstyrd pacemaker i kombination med rytmenbalanserande medicin.

Var på en konferens för kardiologer där även ablatörer deltog och jag får nog säga att informationen därifrån gällande i % satt positiva ablationer för patienter med kroniskt FF var inget man villa skriva till mamma om. (ingen annan hellre för den delen)

Får nu se vad 24 timmars EKG visar.

Kollat en hel del på information kring Pacemaker och även haft diskussion med hjärtläkare och pacemaker operatörer om negativa/positiva effekter.

Kan bara säga att en pacemaker skrämer mig inte. Har även information via användare som slår hål på i stort alla myter. Det är inte 1940 nu, det är inga pacemaker stora som tegelstenar hängande i en sele på magen.

Har inte satt ned foten för något val eller tagit något beslut men är nog rätt påläst och kan därutifrån hantera diverse negativa/positiva aspekter.

Tråkigt nog är det en väldigt avgränsad diskussion kring just pacemaker ur ett användar-, och erfarenhetsperspektiv på detta forum.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Maria B - avliden 2010

Sweden
582 inlägg

Postat - 2008/09/01 :  14:35:14  Visa profil  Svara med citat
Halloj Christer,

ditt deppiga inlägg väcker, förutom medkänsla, två frågor:

1) vad sa dom egentligen på den där konferensen med kardiologer och abladörer? Dåliga resultat - på vilket underlag, hur, varför? Intressant eftersom det går stick i stäv med andra resultat. Hade dom på fötterna på konferensen är det ju väldigt trist.

2) Varför inte starta en debatt om pacemaker, den som du vill se, här? Får du en pacemaker så lär du ha mkt att berätta o erfarenheter att komma med.

Jag känner flera personer m pacemaker, det funkar hur bra som helst.

Hoppas det bara är en svacka för dig just nu - livet är ju inte alltid kanon - o att du fattar bra beslut ihop m läkarna efter undersökningen.


Maria
___________________________________________________________________________
Paroxysmal flimrare, diagnos maj 07. Flimrar dagligen nu. Står i ablationskö. Trombyl 75 mg/dag, Metoprolol 100 mg/dag + diuretika.
Har tidigare provat och övergett: nu senast Tambocor Retard. Tidigare: Sotalol, Durbis Retard, Bisoprolol, Atenolol.
Född -54. Frilansjournalist, förälder, farmor. Flimmertriggare: sömnbrist, stress, sorg.

Du behövs! Klicka här: http://xn--frmaksflimmer-imb.se/help.asp
Gå till toppen av sidan

Tholun

Sweden
310 inlägg

Postat - 2008/09/01 :  19:46:31  Visa profil  Svara med citat
Jag blev också nyfiken på vad abladörerna hade att förtälja i %-statistiken på lyckade ablationer på kroniska FF...

Är det någonting jag har lärt mig här på forumet är det just bredden av olikheter på typer av flimmer, attacker, hur vardagen är, hur man påverkas, vilka mediciner som passar mot vilka typer av FF, och biverkningarna till dessa......, som min "kloke" kardiolog brukar uttrycka sig när jag har provat alla mina teorier på honom, "jaa du Thomas, det är nog lite mer komplicerat än så"...

Sedan jag fick Tambocor i förra söndagen har jag inte haft något flimmer ännu , har varit och arbetat idag, första dagen på månader och det kändes bra.

Det var bara en dryg vecka sedan jag var "pessimistkonsulten"

Thomas

Född -65, Attackvis flimmrare sedan 200505 Abladerad 080811 tar
Tambocor 200mg, Seloken 50mg, Waran, Enalapril Krka 20mg, Amlodipin BMM Pharma 5mg har tidigare prövat Sotalol 320mg, Durbis Retard 500mg samt Cordarone 200mg utan resultat.
En av donatorerna av forumet
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/02 :  09:03:02  Visa profil  Svara med citat
Deppig? Nej. Men väldigt irriterad över alla signaler om hur det bör och kan vara utifrån vilken typ av vårdgivare som man möter på vägen fram till behandling, vad nu detta än innefattar.

Så som "specialist" inom området digital medicinsk informatik har jag möjligheter att delta i utvecklingsarbete men även i diverse typer av konferenser.
Under senare delen av årets semesterperiod passade jag på att bjuda in mig till en regional samling av kardiologer mfl. Jag fick naturligtvis en del tillfällen, kaffe/lunch/kväll etc) att lyfta upp mina egna "problem". Problem som knappast var unika på något sätt, naturligtvis.

Kunde mycket snart konstatera att Kroniskt förmaksflimmer utifrån olika stadier och kombinationer låg i en ganska bred gråzon.

För egen del har jag då kombinationen Kroniskt FF/ bradykardi.
Om inte alla är informerade så ;
" Bradykardi är den medicinska benämningen för en långsam hjärtrytm, då hjärtat slår mindre än 50 slag per minut vilket medför att kroppen inte får tillräckligt med syrerikt blod"

Som tillägg inom riskområdet så behandlas jag, Cozaar Comp 50Mg/ Amlodipin 10 Mg, för högt blodtryck. Väger dessutom ca 8-10 kg för mycket.

Utan att gå in för mycket på delmomenten/speciella dragningar från konferensen, kan ju vara någon som kan klura ut var den höls och vem som sa vad och därefter dra på kring detta, så kan nämnas att ca 65 - 70% av ablationer gällande min kombination fn är mindre lyckosamma, även efter två abalationstillfällen. Naturligtvis sker hela tiden en utveckling inom området, men så ser det tydligen ut just i nuläget.

Jag kunde konstatera att man får prova sig fram till en fungerande flimmerbromsande medicin typ Atenolol, Cordarone, Durbis, Digoxin, Sotacor, Seloken, Tambocor, mm, och kombinera detta med en bra pacemaker vilket då kan vara en för tillfället positiv lösning för mig. Min prestationsnivå skulle öka mm mm.
Ett plus med pacemakern är att jag, och övriga berörda patienter, inte behöver vara rädd för att pulsen blir för låg. Något som är mycket obehagligt.
Poängterades att flertalet patienter i denna min gruppering, över tid anser/känner att pulsen blir mer stabil med pacemaker trots att de kan ha kvar sitt kroniska FF/flimmer.

Poängterades, som kan läsas i pacemaker skrivningar, att med en pacemaker insatt märker en del patienter att flimmerbiten minskar och i en del fall till och med upphör.
Men, som vanligt inom FF området vet specialisterna fn inte på förhand vilka patienter som pacemakern har avgörande totaleffekt dvs stopp för fortsatt aktivt FF.

Pest eller kolera eller "pärleporten" i de flesta åtgärder i min kombinationsgrupp.

Pacemaker är även en kombinationsfaktor till ablation så t.ex. krävs tydligen vid en His- ablation att en pacemaker opereras in. En pacemakern resulterar positivt nog i en stabil puls om nu förmaken är isolerade via His- ablationen. Men, detta har säkert tidigare nämnts på detta forum.

Att enbart sätta in en pacemaker är ingen lösning för FF biten men väl för att uppnå en normal pulsaktivitet.

Så åter står man som åsnan mellan två hötappar och detta är åt


CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!Ändrad av - christerl den 2008/09/02 21:57:05
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/05 :  23:18:20  Visa profil  Svara med citat
Mellan/Under/efter varje behandlingstillfälle får jag "goda råd" mm. Tänk som det kan bli.

Återlämnade i dag på em den utrustning jag haft för 24 timmars EKG. När jag kom in på mottagningen på Klin Fys träffade jag på verksamhetschefen. Vi har haft många utvecklingsdiskussioner/projekt tillsamans under kanske 15 års tid.
Han kom fram och hälsade och sa" jag hade hoppats att slippa se dig här som patient".
Förstod att han var informerad om mitt FF. Naturligtsvis. Framkom att om pulsen nu visade ligga lågt då de tankade av 24 timmars dosan så var en pacemaker troligen den bästa lösningen för tillfället. Inte helt utvecklad medicinteknisk utrustning för FF ännu men trots detta ett ganska så bra behandlingsresultat, även för FF kunder.
Eftersom jag inte tar någon balansmedicin så ansåg han att det troligen inte skulle vara nödvändigt.
Den här killen är ablatör och han nämnde inte ens denna metod/möjlighet med ett ord.

Fick i stort samma information tidigare under veckan av en av mitt landstings chefsläkare, han är ursprungligen kardiolog, är informerad om mitt FF och undrarde nu hur nuläget var.

Får troligen en återkoppling av resultat från 24 timmars körningen under nästa vecka. Kommer väl även upp förslag till vägval. Fy men....

Ändrad av - christerl den 2008/09/06 00:07:48
Gå till toppen av sidan

gitta

Sweden
42 inlägg

Postat - 2008/09/06 :  17:06:16  Visa profil  Svara med citat
Min man har kroniskt FF och får ungefär samma svar ablation är inget att tänka på det fungerar inte det är medicinering som gäller för att hålla pulse nere selocen 200 ,digoxin, Ace hämmare ,varan Han känner inte av sitt flimmer och har haft det länge utan att veta om det vilket har resulterat i hjärtsvikt men som med mediciner har återfått nästan full funktion .Eftersom han inte känner av flimmret mår han väl ändå ganska bra men han har haft en stroke feb 07 som gör att han ännu är mycket trött och är sjukskriven Så i nuläget verkar det inte finnas något mer att göra . Men det är intressant att höra vad andra får för svar av sina läkare och om behandlings möjlighete
gitta
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/06 :  19:48:07  Visa profil  Svara med citat
Mycket tyder på just nu;
att jag kommer att utrustas med en andningsstyrd pacemaker eftersom jag har så låg puls. Kan om så är möjligt utifrån min personliga profil, resultera i att mina besvär lindras en helt eller i stort helt samtidigt som min prestationsförmåga till 95% kommer att öka en hel del.

Kan även bli tal om en balansmedicin men detta är inte aktuellt just nu.

Waran hänger med.

Ablation är inte aktuell fn

Jobbar, motionerar, bygger om, seglar som vanligt, eller nästan som vanligt sedan ca en månad tillbaka då min vilopuls dallade från normala 60/min till 40-50/min och träningspulsen på 110/min dallalade till 80-90 och så fick/får jag perioder av trötthet, tunga/svullna ben och andfåddhet. Dock mår jag bra längre perioder än då de dåliga infaller

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!Ändrad av - christerl den 2008/09/06 22:07:16
Gå till toppen av sidan

Gorte

Sweden
50 inlägg

Postat - 2008/09/07 :  10:25:57  Visa profil  Svara med citat
Hej Christer. Jag fick pacemaker -05. Efter primärt lyckat ablation 27 aug-08 fick jag tillbaka min egen puls. PM är nu inställd på 50 slag/min. Min egen ligger på 55- 60, men antar att den blir något högre om jag kan sluta med Tambocor. Kölistan på ablation er olika lång. Undersök hur det är i ditt landsting. Ät Waran så du kommer up i rätt värde. Ring kölistan, du kanske kan få ett återbud. Lycka till med det valet du gör. Gorte.

Gorte. Paroxysmalt förmaksflimmer, mars 2003. Inopererat Pacemaker april 2005. Godkännande från Läkemedelsförsäkringen att jag fått förmaks flimmer av överdosering av Levaxin. Flimren har blivit lindrigare, kortare och färre, vid sänkning av Levaxin dosen till Normal dos. Juli 2008, jag får ersättning med 18000.- från Patientförsäkringen. Inte mycket för förstörd hälsa. Överklagar. Fortsättning följer. Abladerad 27 aug-08
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/07 :  16:56:15  Visa profil  Svara med citat
Hej Gorte!
Hoppas att allt fortfarande är som det skall efter din ablation.

Ja, vi får väl se vad som kommer upp då de kollat och upptar diskussion utifrån bla 24 tim EKG som genomfördes torsdag/fredag i förra veckan.
Just nu är tydligen målet att få pulsen i ett normalt arbete.

Har kollat just kölistan och var jag står där. Helt klart är jag inte i läge högprio på grund av att jag fungerar och mår i stort bra, då frånsett den låga pulsen. 6-8 mån har det sagts.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/19 :  07:28:47  Visa profil  Svara med citat
Fick besked i går em att jag den 2 okt kl 14.00 skall ha en träff med min hjärtläkare. Kommer då att få info om 24 timmars EKG resultatet samt om jag skall utrustas med en pacemaker.

Inser själv att jag inte kan gå som nu, i väntan på ablation, med en arbetspuls runt 45-48. Kan nu sitta i ett planeringsmöte etc och bli så trött att jag nästan känner som om jag skulle ramla ihop. Kommer i korta perioder och då måste jag upp och hoppa så att maskinen går upp i varv. Ovanlig karaktär på planeringsmöten kan tyckas men omgivningen vet vad det handlar om.

Fick höra under ett möte i går att en del idrottare har pacemaker.

Hur eller hur så lever jag bra trots allt, och har ju inte några direkta akuta besvär, än.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!Ändrad av - christerl den 2008/09/19 07:35:12
Gå till toppen av sidan

thomas

Sweden
80 inlägg

Postat - 2008/09/19 :  08:34:14  Visa profil  Svara med citat
cristerl

Hoppas att du inte tar illa upp, men ta kontakt med Hjertecenter i Varde,
Det tar bara en månad att komma in och bli abladerad.

Sitter själv här nu i Varde för att utföra min andra ablation om ett par timmar


thomas

Seloken ZOK 200 mg/dag Digoxin 0,25 mg 2/dag Cordaron 200 mg 1/varannan dag Waran 2,25 mg 3/dag Plendil 2,5 mg 1/dag Är abladerad 080225 och mitt första bakslag kom 080614. ett enkelt skott med elen och sinus igen.
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/19 :  13:21:59  Visa profil  Svara med citat
hoppas att allt går bra nu Thomas.

Skall kolla upp förutsättningarna för åtgärd i Varde. Inte minst de ekonomiska.
Inte helt fel att få omvårdnad i "hemlandet", är ju född och uppvuxen i Malmö på den tiden då det inte fanns någon bro och då det var ett litet spännande äventyr att ta båten över till Dragör eller Köpenhamn.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan

Babs

Sweden
39 inlägg

Postat - 2008/09/20 :  20:46:39  Visa profil  Svara med citat
Hej Christer
Hoppas du meddelar oss hur det gick med Varde. Jag vill också veta hur mycket det kommer att kosta. Själv står jag i kö för min andra ablation. Jag ställdes i kö till Lund i slutet av januari 2008 och har fått reda på att det kan bli aktuellt i april. Jag tycker att det inte är klokt. Jag var sjukskriven i ett och halvt år och sedan i april försökte jag jobba två timmar per dag. Det klarade jag till slutet av juli, sedan var jag för trött. Det gäller att hålla humöret uppe fast det är svårt. Gå sjukskriven ända till april när jag har ett jätteroligt jobb...........
För ett tag sedan läste jag en insändare från en riksdagsman från Skåne (m) han menade att man valde att vara sjuk? Jag har valt att vara frisk men likväl mår jag inte bra.
Babs
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/21 :  09:22:58  Visa profil  Svara med citat
Hej Babs!
Trist att höra att du inte kan jobba och dessutom får vänta så länge på åtgärd.
Man blir helt förb.... när politiker som skall vara våra "ombud /språkrör"kan häva ur sig "att man väljer att vara sjuk". Det är kanske denna typ av demokratins föeträdare som börjar få darr i benen på övriga inom Alliansen (dock inte M). Läste om denna oro på text TV i dag på morgonen.

Jag har ju då turen att kunna leva ett i stort normalt liv, alltså inte så mycket negativa effekter av mitt FF än , men naturligtvis strävar jag efter att bli frisk.
Steg 1 är att få en normal puls vilket troligen kommer att ske i stort per omgående med hjälp av en pacemaker. Om läkarna nu inte ändrar sig vilket jag får veta den 2 okt
Samtidigt jobbar jag för att få till en kortare väg fram till ablationen.
Jag står inte på prio listan eftersom jag i läkarnas ögon är för "frisk"
Steg 2. Är då naturligtvis ablation.

Jag informerar när jag vet något


CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/21 :  11:27:43  Visa profil  Svara med citat
Kollade just lite kring avstånd till Varde etc.

Jag har ca 67 mil till Varde, med bil ca 7timmar och 30 min
Jag har ca 24 mil till regionsjukhuset där jag står i kö för ablation, dvs ca 3 timmar och 30 min med bil.

Vad är då avstånd och mertid mot att komma till skott. Naturligtvis 0 då frågan värderas utifrån de positiva personliga faktorerna på vägen mot målet att bli frisk.

Dessutom gillar jag att komma till Jylland efter att ha deltagit i en hel del seglatser längs Jyllands västkust, bor då ofta i en by som hetter Blokhus, ca 10 mil söder om Skagen.
Har någon gång legat stormförtöjd utanför Esbjerg och kan nu se på kartan att Varde ligger ganska nära denna ort.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!Ändrad av - christerl den 2008/09/21 12:28:31
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/21 :  12:45:28  Visa profil  Svara med citat
Vart är jag på väg, vad väljer jag för behandlingsform. (jag har lyft dessa frågor tidigare men har inga svar som jag köper rätt av)

Jag går mot ett ensmärke där jag satt målet att bli helt återställd.´
Tvivlare trots allt, jodå;
I mitt mentala personliga protokoll över glosorna återställd och symtomfri står att det betyder, ett hjärta i sinus och då utan kemiska eller tekniska hjälpmedel.
Men, när jag kollar på läkemedelsintaget för bla abladerade på detta forum blir jag lite fundersam.
antingen har man glömt revidera angivna uppgifter eller så kvarstår medicinerna

I nuläget har jag mycket låg grad av påverkan från mitt kroniska FF. Pulsen kan gå ned till 45-50 och jag blir då trött. Energin rinner under dessa perioder ut.
Omedelbar åtgärd kan vara pacemaker

Valet är ju alltid mitt eget, ingen tvekan om det så länge som huvudet är i bättre form än hjärtat och så är det, hoppas jag.

Jag tar ingen rytmenbalanserande medicin typ Tambocor, borde kanske så vara för att överhuvudtaget bli aktuell för ablation.

Många tar rytmenbalanserande medicin såväl förre som efter ablation.
Så;
Hur stor % av abladerade blir efter 1-2> ablationer helt återställd och kan ställa ut mediciner typ Tambocor.

- Önskvärt läge är väl för alla, ablation och så är FF historia i stort
- Ablation och därefter stöd av Tambocor eller vilket fabrikat som nu passar
- Tambocor + pacemaker och så är det bra med det.

Jag förtår att man på förhand inte kan veta om det efter en ablation behövs fortsatt medicinering av typ Tambocor men.........

Har alltså en fråga;
Hur stor % av abladerade blir efter 1-2> sådana helt återställd och kan ställa ut till ex Tambocor .


CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + SimvaRrstatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!Ändrad av - christerl den 2008/09/21 22:11:50
Gå till toppen av sidan

petergustaf

Germany
1436 inlägg

Postat - 2008/09/22 :  09:10:26  Visa profil  Svara med citat
Christer,

jag tycker det är otroligt att du fortfarande inte har något ablationsdatum ???

Min doktor hade nog rätt när han betecknade mig som "ideal frysnings-ablationskandidat" ?
Har nu det absoluta lugnet !!!

Jag tar fortfarande Tambocor men ska på kontrollbesök de närmaste dagarna.
Därefter (?) ska vi börja trappa ner ! Allt !
Ändrar naturligtvis då profilen omgående !

By the way. Jag fick "höga levervärden" av Simvastatinet.
Jag trodde att det var Rieslingen men husdoktorn tippade på blodfettsänkaren och bytte till Locol.
Och så blev levervärdena bra igen !

Peter

___________________________________________________________________________________________
Född -47; f.d. (think positive !) paroxysmal flimrare 1987-20080604 (Ablation), med självkonverteringsförmåga och joggarambition
Tambocor 2x100 mg + Diuretika + Marcumar + Statin
Donator !
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/09/23 :  20:46:33  Visa profil  Svara med citat
Det är mer än otroligt Peter.

Men nu i kväll på gymet träffade jag en av mina vårdgivare, dock inte kardiolog men väl husläkare, han var tidigare "hjärtspecialist"

Han önskade få lite info kring de senaste turerna och sa därefter att ett möjligt senarie kan, märk kan, vara;

1. Pacemaker + rytmenreglerande av något slag
2. His-ablation och så var det klart, dock utan återvändo. Slutgiltligt som en kastrering.

Kommer att ställa frågor kring ovanstående nu den 2 okt då jag träffar min kardiolog.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/10/02 :  13:55:30  Visa profil  Svara med citat
Har nu kollat med regionsjukhuset om jag är på g för ablation, det är jag inte, prio fall går förre och det kan jag förstå. Men jag då, tänker jag.
Var hos min kardiolog i dag, 24 timmars EKG körningen visade klart att jag är en pacemaker kanidat. Under hård belastning hade min maxpuls legat på 110. I vila 42 och i dagligt arbete 44-46.
I inväntan på ablation, som troligen inte kommer att ske i år, så sätts det in en andningsreglerad pacemaker och man börjar med att sätta en tråd.
Denna typ av pacemaker finns inte i lager då den aldrig sätts in på äldre personer. Även om jag inte är någon ungdom så har jag ett levnadsmönster som motiverar merkostnaden, så jag får vänta några veckor på att få ingreppet i hamn. Det handlar om dagkirurgi, in på fm- op 10-15 minuter- hem på em.

Så ser det ut när man inte är prio för en ablation.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan

petergustaf

Germany
1436 inlägg

Postat - 2008/10/02 :  20:08:27  Visa profil  Svara med citat
"Så ser det ut när man inte är prio för en ablation."

Vem fasen är då prioriterad ????
Vad pågår egentligen med sjukvården i Sverige ???

Peter

___________________________________________________________________________________________
Född -47; f.d. (think positive !) paroxysmal flimrare 1987-20080604 (Ablation), med självkonverteringsförmåga och joggarambition
Tambocor 2x100 mg + Diuretika + Marcumar + Statin
Donator !
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/10/09 :  07:53:52  Visa profil  Svara med citat
Mycket att önska Petter, men sak är säker och det är att ju närmre man står processen ju mer osäker blir man.

I går kväll ringdes jag upp från hjärtmottagningen, frågan var
" kan du komma hit kl 14.00 på måndag, dvs den 13 okt för att sen den 14 okt sätta in och testa en andningsstyrd pacemaker, du kommer om allt går bra skrivas ut vid lunch den 15 okt"
Det var min snabbt marscherat och då i synnerhet i relation till tid för ablation.
I dag kommer en hel del tid gå åt för att ändra tandläkartid, tid för möte med utskottet och kanslistaben mm mm.

Samtidigt måste jag säga att jag ser fram mot insatsen för att få möjlighet att kolla om jag kan uppnå önskvärt läge dvs en puls som ligger på rätt nivå satt mot aktuella tillfällen från vila till hård motion.
Att insatsen inte blev typ dagkirurgi har troligen sin orsak i att jag är den första patienten, i varje fall här, som får en pacemaker av nämnd typ insatt.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/10/13 :  21:52:18  Visa profil  Svara med citat
den 13 okt. Är nu inlagd på hjärtavdelningen.
Träffat en AT läkare för kort diskussion om kring morgondagen.
Små rörelser i övrigt
Skall väckas i morgon runt kl 05.00 för inskolning och åtgärder inför operation runt kl 07.30
Skall tydligen även ha ett samtal med en narkosläkare.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan

Tholun

Sweden
310 inlägg

Postat - 2008/10/14 :  07:32:35  Visa profil  Svara med citat
Lycka till idag Christerl! Du är nu mindre än 10 min från ingreppet...

Ni pratade ovan, den 20 resp 21/9 (Christerl och Babs) om riksdagsmannen som uttryckt sig, "man väljer att vara sjuk"...

Jag tycker att det nog ligger en del i detta.......

Jag vill först säga att jag arbetar som facklig ombudsman, så jag tillhör inte denna riksdagsmans pratigrupp, men tycker så i alla fall.

För lite drygt 3 år sedan fick jag min första FF attack, och den kom efter att jag hade varit inlagd (isolerad) på en blodavdelning där mitt immunförsvar var "lika med 0"....
Under denna period hade jag förmånen att få gå det långa "programmet" på Föllinge Hälsa, där vi många gånger pratadde om huruvida det var tillfälligheten eller ens egna val som gjorde att man blev sjuk. I samtliga fall var det egna valen.....

Det är liksom här poängen ovan faller in, för egen del tror jag att mina tidigare val, när det gäller arbete och övrigt leverne, dvs stressande, dåliga kostvanor, bristfällig motion, ligger till grund för mitt nuvarande läge.

Även om jag idag strävar efter att bli "frisk", eller symtomfri, får jag noga tänka mig för så jag inte ramlar i den gamla fällan, bara för att det är så himla mycket som är roligt med det.....

Bara min lilla teori. så här på morgonen.

GOD MORGON alla

Thomas

Född -65, Attackvis flimmrare sedan 200505 Abladerad 080811 tar
Tambocor 200mg, Seloken 50mg, Waran, Enalapril Krka 20mg, Amlodipin BMM Pharma 5mg har tidigare prövat Sotalol 320mg, Durbis Retard 500mg samt Cordarone 200mg utan resultat.
En av donatorerna av forumet
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/10/14 :  11:18:04  Visa profil  Svara med citat
Den 14 okt.

Operationen klar och omklädd och i ordning på avdelningen. Har även klarat av ronden. Skall nu gå med portabel EKG övervakning tills i morgon fm. Man skall kolla hur min pacemaker fungerar. Kommer i morgon fm träffa en "pacemaker sköterska" lite förhållningsregler och sen är det bara att ge sig ut i solen.
Skall inte sträcka armarna uppåt just nu men kan troligen börja motionera lite lätt om en vecka.

Stesolid och panodil en timme innan intåget på op.
Operationen tog ca 30 min så det var kringarbetet med sladdar hit och dit som tog lite tid.
Lokalbedövning under op och lite narkos och så ett litet sprätt uppe på vänster bröstsida.
Ett enkelt ingrepp som kan ge mycket god effekt, är i nuläget endast ansluten med en elektrod.
Frågade nog en hel del men nu efteråt vet jag inte vad jag frågat om.

Har träffat en kille från företaget som tagit fram den pacemaker jag nu har som en del i kroppen. Jag är den första som får en sådan på detta sjukhus.
Han har trimmat/ programerat så att min arbetspuls nu kommer att ligga på 60 och motionspulsen kan gå upp till 140. Även själva flimrandet kommer att lugnas ned och topparna kommer att kapas. PacemakerMinnet kommer att köra ut histogram så att om behov finns sker anpassningar löpande.

Vet inte om det har någon koppling men jag kissar mer än vanligt, inte överdrivet mycket men.....

Hur eller hur är det en ovanlig känsla att ha en puls i balans,

Nu väntar jag på att få äta.

Du har så rätt Thomas, att du, jag själv och väldigt många fler troligen på egen hand har lagt grunden för till ex uppkomsten av FF genom vårt eget "oförstånd" så till vida att vi har hög ambitionsnivå / stark resultatinriktning / stark lojalitet till uppdragen/uppdragsgivaren och går till jobbet för att det är så stimulerande och roligt att vi inte har koll på gränserna .

Min läkare sa att jag var allt för lojal mot huvudman och uppdraget.

FF kan ju även vara genetiskt och då har man kanske inte direkt valt.

Men det finns ju så många andra saker som man kan lida av och som man med all sannolikhet inte ens kunnat förebygga eller ha haft vetskap om innan man stod inför faktum.

Ändrad av - christerl den 2008/10/14 18:24:20
Gå till toppen av sidan

Tholun

Sweden
310 inlägg

Postat - 2008/10/14 :  20:53:28  Visa profil  Svara med citat
Kul att höra att själva ingreppet gått bra , ska med spänning följa dina rapporter om hur funktionen kommer att vara.

Thomas

Född -65, Attackvis flimmrare sedan 200505 Abladerad 080811 tar
Tambocor 200mg, Seloken 50mg, Waran, Enalapril Krka 20mg, Amlodipin BMM Pharma 5mg har tidigare prövat Sotalol 320mg, Durbis Retard 500mg samt Cordarone 200mg utan resultat.
En av donatorerna av forumet
Gå till toppen av sidan

christerl

Sweden
744 inlägg

Postat - 2008/10/18 :  13:11:16  Visa profil  Svara med citat
Lördag,
satte in pacemaker i tisdags morgon, klockren puls i 4,5 dagar. Något hopp per minut men

Tar tydligen lite tid att trimma in utrustningen helt, har ju inte börjat motionera än.
Kommer inte att bli någon motion förren jag känner mig mer säker.

Snittet som är 6 cm svider och drar lite men jag har ingen inflammation och det finns ingen vätska.
Fortfarande lite svullet runt själva snittet men det är på väg att lägga sig.
Blåmärke i en ring runt snittet men det börjar lägga sig.

Jag känner av ingreppet och då i synnerhet då mina kläder stramar över vänster bröstsida.
Ibland tycker jag att det känns "elektriskt" från axel ner mot mitten av bröstet.
Men, har tydligen även en släng av obehag från magen. Pallade kanske inte från övergången från usel, ja usel, sjukhusmat till mina egna anrättningar.

Jag kommer att känna av ingreppet ca en månad, men det är inte ont direkt, mer kanske svårtolkat obehag.

Mycket lite svullnad i underben och fötter, detta är en stor förändring bara på några dagar. Använder inte stödstrumpor.

Jobbade hela dagen i går och var på 50-60 tals fest på kvällen, dock inte så många timmar och med ramlösa till maten.

CL
Första FF den 4/1-07, elkonv 12/3-07. Andra FF den 1/1-08. Klassas kroniskt. Står nu i kö för ablation. Morgon; 1 st Cozaar Comp 50Mg+1 st Amlodipin 10Mg. Kväll; Waran + Simvastatin 20Mg. Jobbar heltid inom IT området i ett av våra landsting. Är ett sjöbefäl som sadlade om till beteendevetare men kom snabbt inom IT-häradet.
Donator?Självklart!


Gå till toppen av sidan
Sida: av 3 Ämne  
Nästa sida
 Nytt ämne  Svara på inlägget
 Utskriftsvänligt
Hoppa till:
Förmaksflimmer - Forum Förmaksflimmer.se © 2006- Förmaksflimmer.se Till toppen av sidan
 Image Forums 2001

Snitz Forums 2000